Dogadjaj dana

Info + > Beograd, srednju tehnicku PTT skolu obisli ministar prosvete Branko Ruzic i v.d. direktora Posta Srbije Zoran Djordjevic_pokrivanje i text

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, обишли су данас Средњу техничку ПТТ школу која се прикључила пројекту дуалног образовања. Овом приликом Зоран Ђорђевић и директор школе Горан Станојевић, потписали су уговор о дуалном образовању, који ће ученицима омогућити практичну обуку у Пошти Србије.

Министар Ружић изразио је задовољство због остварене сарадње. „Захваљујем Зорану Ђорђевићу на иницијативи коју је покренуо, а коју смо ми у Министарству здушно подржали. Ове године имамо, према иницијативи Поште Србије, нови образовни профил – техничар поштанског саобраћаја и телекомуникација, a за следећу годину предвиђен је још један профил, техничар за телекомуникације. То је прави начин за оспособљавање кадрова у најранијој доби, који ће, уверен сам, сутра радити и у ЈП „Пошта Србије”. Овај модел заиста показује значајан квалитет и доноси бенефит, како привреди, тако и образовању”, рекао је Бранко Ружић.

„Приликом прве посете овој школи након што сам ступио на дужност у марту, сазнао сам сам да школа нема споразум са Поштом, који би ученицима омогућио да стручну праксу обављају у Пошти Србије. Захваљујући разумевању и залагању министра Ружића, ми смо мимо рокова и преко могућности, остварили сарадњу, и већ од ове године имамо и сертификоване инструкторе, који су спремни да овим младим људима пренесу знање и држе часове практичне наставе. Будућност Поште је у овим младим људима, док је за њих значајно да знају да ће одмах по завршетку школе имати могућност да на конкурсима већ од следеће године, аплицирају за запослење и да се запосле”, изјавио је Зоран Ђорђевић.

Почев од овогодишње генерације првих разреда, ученици Средње техничке ПТТ школе биће у прилици да кроз рад под стручним надзором инструктора у Пошти Србије, у реалном радном окружењу, стичу и усавршавају практичне вештине и компетенције од значаја за њихов професионални развој. Пошта Србије је раније ове године закључила уговор о дуалном образовању и са Академијом техничко-уметничких струковних студија, са истим могућностима за студенте ове високошколске установе.

User login

Username:
Password:
register...

Najava događaja

28. Oktobar 2021

  • Beograd - sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa državnim savetnikom i ministrom spoljnih poslova NR Kine Vang Jiem, sastanak državnih delegcija Srbije i Kine i obraćanje nakon sastanka.
  • Novi Sad - predsednik Pokrajinske Vlade Vojvodine Igor Mirović prima šefa Misije OEBS-a u Srbiji ambasadora Jana Bratua.
  • Požarevac - direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i vladika Ignatije obilaze Kazneno-popravni zavod Zabela i prisustvuju osvećenju novoigrađenog Hrama Svetih apostola Petra i Pavla.
  • Dimitrovgrad - sastanak i izjave pomoćnice ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandre Čamagić i predsednika opštine Vladice Dimitrova.
  • Pirot - sastanak i izjave pomoćnice ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandre Čamagić i gradonačelnika Vladana Vasić, a zatim obilaze Centar za socijalni rad.
  • Beograd - RATEL predstavlja aktuelna dešavanja u sajber prostoru, kao i pregled aktivnosti Nacionalnog CERT-a u prethodnoj godini.
  • Beograd - konferencija za medije Vaterpolo kluba Novi Beograd.

Pretraga

Pretraga arhive

 |  Naslovna |  O nama |  Kontakt |  Mapa sajta |