Dogadjaj dana

Info + > Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vucic prisustvovao otvaranju petlje Batajnica (autoput E75), pokrivanje i text

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju petlje Batajnica kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na auto-put E-75 i vezu sa starim novosadskim putem. Predsednik je rekao da je danas veliki dan za Batajnicu i da će ta petlja ne samo smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove investitore.
"Ovo je odlična vest, auto-putevi se ne grade samo da bi građani u centru Beograda bili dobro povezani već i za ljude u Batajnici, Pazovi, Zemun polju, Ugrinovcima", rekao je predsednik Vučić i istakao da se tu ne radi samo o jednoj petlji, već o životima ljudi i njihovom boljem životnom standardu.

"Ova petlja će ubrzati kretanje i olakšati putovanje građanima, gde god da krenu, bilo ka Šidu da idu, Novom Sadu, Beogradu...", naveo je predsednik Vučić i naglasio da će se u okviru petlje nalaziti i most dužine 221 metar i da je ponosan što će to ostati za buduće generacije.
On je naglasio da je taj projekat bio ugovoren za 9,6 miliona evra, a završen za 8,8 miliona evra, i da je to prvi put da se neki infrastrukturni projekat završi za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.

Predsednik je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za realizaciju tog projekta i poručio da će Srbija pojačati saradnju sa tom evropskom bankom u narednom periodu.

"Nastavićemo da gradimo putne komunikacije. Juče smo dogovorili za istok Srbije, pored izgradnje brze saobraćajice od skretanja sa auto-puta ka Požarevcu do Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca, da za koji dan krenemo u rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova u dužini oko 60 km. Želimo da dovedemo više turista i u Kladovo, Donji Milanovac i Negotin", naglasio je predsednik Vučić. On je dodao i da je važno da se uloži u tzv. Dunavsku magistralu, ne samo zbog više turista iz inostranstva i zemlje, već i zbog dolaska novih investitora.
Petlja Batajnica, ukupne dužine oko 3,5 kilometara, povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

User login

Username:
Password:
register...

Najava događaja

12. April 2021

  • Novi Sad - sastanak i izjave predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ministra gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića.
  • Beograd - premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje predstavljanju novog portala Moja srednja škola i prezentaciji pametnih IT kabineta u Prvoj beogradskoj gimnaziji.
  • Beograd - obraćanje predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića na javnom slušanju Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
  • Beograd - svečana promocija jubilarne filatelističke serije "60 godina prvog leta čoveka u kosmos" i otvaranje izložbe "Srpska i ruska filatelija o kosmosu" kojoj prisustvuju ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan - Harčenko i v.d. direktora Pošta Srbije Zoran Djordjević.
  • Beograd - ramazanska konferencija za novinare povodom objavljivanja ramazanske poslanice Rijaseta Islamske zajednice Srbije koju će preneti vrhovni poglavar - Reisu - l - ulema Islamske zajednice Srbije Sead ef. Nasufović.

Pretraga

Pretraga arhive

 |  Naslovna |  O nama |  Kontakt |  Mapa sajta |