Dogadjaj dana

Dogadjaj dana > Beograd, predsednik Skupstine grada Nikola Nikodijevic obisao radove na rekonstrukciji Takovske ulice_pokrivanje

Немамо право да се играмо новцем, стрпљењем и временом грађана и зато ћемо све радове у граду изводити на одговарајући начин како би експлоатациони век саобраћајница био најмање 20 година, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић током обиласка радова на реконструкцији Таковске улице.


Он је том приликом истакао да је према првобитним плановима Таковска улица требало да се ради на потезу од Јаше Продановића до Џорџа Вашингтона, али је на иницијативу грађана одлучено да се радови продуже до Цвијићеве.


– Изводе се комплетни радови, замена инсталација, водоводне и канализационе мреже, док ће на крају уследити изградња саобраћајнице, односно уређење коловоза. Пројекат је радио Институт за путеве и према обављеним прорачунима и плану оптерећења, ова улица би након реконструкције требало да функционише 20 година без нових поправки. По скидању слоја асфалта могло је да се види да претходна реконструкција није била урађена адекватно, што је у прошлости био главни разлог брзог пропадања улица после реконструкција – рекао је Никодијевић.


Он је подсетио да се тренутно ради трећа фаза реконструкције Улице кнегиње Зорке и додао да је лето време када се највише инсистира на поправкама улица, јер је смањени интензитет саобраћаја током сезоне годишњих одмора идеално време за такве послове.


– Желимо да до септембра и почетка нове школске године што већи број радова буде окончан. Урађена је реконструкција Булевара ослобођења, Булеварa кнеза Александра Карађорђевића, док ће у наредних 12 месеци бити комплетно реконструисане улице Цара Душана, Џорџа Вашингтона, 27. марта и Карађорђеве. За другу половину 2018. године планирана је и реконструкција Улице краљевића Марка, која ће постати део пешачке зоне, чиме ће бити настављено повезивање центра града преко пешачке зоне са обалом Саве, односно Београдом на води – нагласио је председник градске скупштине.


Говорећи о реконструкцији Балканске улице, Никодијевић је рекао да ће ове године бити завршен доњи део, а следеће горњи како не би читава улица била затворена за саобраћај у исто време. 


– У овом тренутку, на територији града Београда ради се око 40 километара путева различитих категорија и инвестиције у путну инфраструктуру никада нису биле веће. Веома сам задовољан чињеницом да су сви радови који су извођени у претходних неколико година урађени квалитетно и није било проблема са тим саобраћајницама – закључио је Никодијевић.


User login

Username:
Password:
register...

Najava događaja

15. Avgust 2018

  • Beograd - ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević sastaće se sa direktorima svih filijala Nacionalne službe za zapošljavanje

Pretraga

Pretraga arhive

 |  Naslovna |  O nama |  Kontakt |  Mapa sajta |